http://radiokoocheh.com/article/108496
اردوان روزبه / رادیو کوچه
حضور در جلسههای غیرقانونی، مناسبتهای فرقهای، عضو یابی در سایت ضدانقلابی فیس بوک و ارتباط با بیش از پانصد نفر در این سایت و انجام کارهای فکری بر روی آنها برای آموزشهای انحرافی و ضددینی…
این بخشی از اتهامها و دلایل صدور حکم چهارسال و نیمهای است که «هوشنگ فناییان» شهروند ایرانی بهایی ساکن آمل، چهل و هشت ساله با آن اینک روبهرو است. از سوی دیگر این شهروند محکوم به چهار و نیم سال زندان از دیگر جرایماش نوشتن نامه به رهبر جمهوری اسلامی است. وی که در چند سال پیش علیرغم تایید کارشناسان در یک دعوای حقوقی مسیر پروندهاش تغییر کرده بود، نامهای به رهبر جمهوری اسلامی نوشته بود و در آن از این مقام عالی تظلمخواهی کرده بود. ژانت خانلری، همسر آقای فناییان میگوید: «نامه را حتا به دادستان شهر نشان دادیم، او نیز معتقد بود در این نامه توهینی نشده است، اما رای صادره دادگاه نشان میدهد که همسرم با نوشتن این نامه به رهبر ایران توهین کرده است.»
وی در نامه خود، به عنوان یک شهروند ایرانی بهایی، از آیتاله خامنهای خواسته بود دستور بدهد که «به ظلمی که به نام وی و شرع شیعه به جامعه اقلیتی بهایی وارد میشود پایان داده شود.» او در بخشی دیگر از نامه خود نیز اشاره داشته است که احساس قلبیاش میگوید رهبر ایران اعتقاد به محبت و مودت نسبت به اقلیتهای دینی دارد لذا اجازه دهد که این احساس «تبلور» پیدا کند.
اینک هفتاد و دو روز است که وی در زندان به سر میبرد و از دیدار با خانوادهاش محروم شده است. اگرچه این رای دادگاه بدوی است اما به نظر نمیرسد حتا در مهلت بیست روزه برای اعتراض با توجه به تغییر رویکرد رسیدگیکنندگان پرونده تغییری در حکم حاصل شود. خانم خانلری، همسر هوشنگ فناییان در خصوص صدور حکم همسرش به رادیو کوچه میگوید: «حتا دادستان بعد گذشت بیش از دو ماه از پذیرفتن وثیقه برای اینکه همسرم خودش بتواند در بیرون مدارکی را تهیه کند و یا پیگیر کارهایش باشد سرباز میزند.»
هوشنگ فناییان به خاطر عضویت در جامعه بهایی به سه سال، عضویت در فیس بوک به یک سال و نوشتن نامه به رهبر ایران شش ماه، حبس محکوم شده است. وی همچنین در طی این مدت در اداره اطلاعات شهر آمل در شمال ایران، استان مازندران تحت بازجویی بوده است
این در حالی است که گفته میشود وی از دو روز پیش از دستگیری تصادفی داشته است که از ناحیه کمر آسیب دیده است و تاکنون با این شرایط از لحاظ پزشکی نیز مورد درمان قرار نگرفته است. یک بهایی دیگر که در جریان شرایط آقای فناییان بوده است، به کوچه اظهار میکند: «در زندانی که آقای فناییان محبوس است، در یک اتاق سی متری نود و شش زندانی به سر میبرند، در این زندان بیماری پوستی شیوع پیدا کرده است.»
این فرد که مایل نبود نامش منتشر شود همچنین اشاره میکند: «وجود کتابهای دینی بهایی در منزل آقای فناییان به همراه کامپیوتر و سی دی از لوازم و آلات و ادوات جرم برای وی محسوب شده است.»
اینک با حکم دادگاه اولیه هوشنگ فناییان به خاطر عضویت در جامعه بهایی به سه سال، عضویت در فیس بوک به یک سال و نوشتن نامه به رهبر ایران شش ماه، حبس محکوم شده است. وی همچنین در طی این مدت در اداره اطلاعات شهر آمل در شمال ایران، استان مازندران تحت بازجویی بوده است.
این در شرایطی است که در در ابتدای خرداد ماه امسال نزدیک به سیزده تن از مدیران و اعضای فعال در موسسه آموزش عالی بهاییها در ایران در شهرهای مختلف دستگیر شده بودند. این مرکز آموزش عالی پس از آنکه دولت جمهوری اسلامی بهاییها را از تحصیل در مراکز آموزش عالی منع کرد در سال ۱۳۶۴ تاسیس شد و بعدها در رشتهای مختلف گسترش یافت و در زمان دستگیری برخی از دست اندر کاران آن به صورت «آنلاین» و غیرحضوری به بهاییها آموزش میداده است.
«ژانت خانلری» همسر هوشنگ فناییان در گفتوگویی با اردوان روزبه آخرین وضعیت آقای فناییان را توضیح میدهد:
خانم خانلری همسر شما آقای هوشنگ فناییان در ارتباط با فعالیت در فیس بوک و توهین به رهبری به چهار سال و نیم زندان محکوم شده است. دلیل محکومیت همسر شما چیست؟
توسط ماموران اطلاعات ساری دستگیر شدند و به بازداشتگاه کچویی ساری انتقال پیدا کردند و ۲۸ روز در این بازداشتگاه در انفرادی بودند و یک بار بیشتر هم نتوانستند تماس بگیرند و بعد از آن او را به آمل انتقال دادند که فقط تماس تلفنی داشتیم و با مراجعههای زیادی که به مراکز دولتی داشتیم توانستیم با او ملاقات کنیم و این ملاقات، حضوری نبود و در کابین بود.
در ۲۱ اردیبهشت هم توسط قاضی مربوطه آقای حسنزاده مورد محاکمه قرار گرفته بود که بعد از دو هفته حکم او را اعلام کردند و طبق آن به خاطر مواردی چون بهایی بودن، عضویت در گروههای مخالف نظام به سه سال و برای تبلیغ علیه نظام و شرکت در فیس بوک به یک سال و به خاطر نامه سرگشاده که چند ماه قبل برای رهبر نوشته بودند، شش ماه برای او حبس بریدند که روی هم ۴ سال و نیم میشود.
مضمون نامهای که آقای فناییان به رهبر ایران نوشتند چه بوده که توهینآمیز قلمداد شده؟
حدود چهار سال پیش مشکل مالی برای ما پیش آمد که با مراجعه به دادگاه برای رسیدگی به پرونده، تشخیص دادند که سه کارشناس باید روی این پرونده کار کنند. رای این سه کارشناس به نفع ما بود بعد از اینکه به دادگاه مراجعه کردیم دیدیم قضیه پرونده برعکس شده و متوجه شدیم اطلاعات پرونده را بسته است. بعد از آن پنج نفر از اداره اطلاعات به خانه ما آمدند با بیاحترامی تمام، کتابهای مقدس ما را بیرون ریختند و شمایل حضرت عبدالبهاء را پاره کردند و اتاق بچهها و خانه را به هم ریختند که نمیدانم دنبال چه چیزی میگشتند. کامپیوتر بچهها، سیدی و نوار را بردند. میخواستند همسر من را هم ببرند که با واسطه یکی از آنها این کار صورت نگرفت. هرجا که مراجعه کردیم پیگیری انجام ندادند و به همین خاطر شوهر من نامه را نوشتند که این جریان به گوش رهبر برسد تا بداند در مملکت چه میگذرد.
کجای این نامه به رهبر توهینآمیز بوده که قاضی چنین تشخیصی داده؟
اصلن هیچ موردی را به ما اشاره نکردند و قبل از این قضیه من به دادستان شهر آقای فولادی مراجعه کردم که ایشان گفتند این نامه هیچ موردی نداشته و توهینآمیز نبوده است. اما بعد از اینکه حکم را به ما اعلام داشتند، نوشتن این نامه را جرم تلقی کردند و برای آن شش ماه حبس نوشتند. این نامه را در سراسر دنیا خواندند و هیچکس از توهینآمیز بودن آن صحبتی نکرده است. حتا با چند قاضی صحبت کردم و نامه را دیدند و گفتند توهینآمیز نیست. نمیدانیم بر چه اصلی چنین کاری کردند. حکمی دادند که انگار تمام بهاییان به خاطر بهایی بودن باید سه سال به زندان بروند.
همسر شما در حال حاضر در زندان و در حال سپری کردن محکومیت خود هستند؟
الان در زندان هستند و ۲۰ روز به ما مهلت دادند که برای تجدیدنظر دفاعیه بنویسیم. چندجا مراجعه کردیم که با وثیقه ایشان را بیرون بیاوریم تا اقداماتی انجام دهند، اما هنوز موفق نشدیم.