image

دست‌گیری‌های آذربایجان در چند روز گذشته

22 Feb 2011

تاریخ انتشار: 15 آبان 1388

http://zamaaneh.com/ardavan/2009/11/post_322.html

اردوان روزبه

a.roozbeh@radiozamaneh.com

در چند روز گذشته پنج فعال آذربایجانی به دلیل شرکت در مراسم سوگواری یکی از فعالان آذربایجانی توسط اداره اطلاعات تبریز دست‌گیر شده اند که پس از دست‌گیری جهت تشکیل پرونده به دادسرا اعزام شده اند. از سویی سه فعال آذربایجانی که پیش از این حکمی‌برایشان صادر شده بود بازداشت شدندتا حکم در موردشان اجرا شود. علی حسین نژاد هم که پیش از این برای تحمل حکم در زندان بود در اولین مرخصی که توانسته بود به خانه بیاید دوباره به اتهام دیگری دست‌گیر شده که این امر بر خلاف تمام رویه های حقوقی است.

در مورد این مسایل یاشار حکاک پور سخنگوی انجمن دفاع از سیاسی آذربایجانی در ایران ( آداپ ) توضیحاتی داده است، او در خصوص وضعیت این افراد اشاره می‌کند:

نوید مشکات، مدینه قاسمی، آیدین تقی پور، محمد محمد لو و جواد رمضان از فعالین مدنی در آذربایجان روز جمعه ۱ آبان ٨٨ بعد از شرکت در مراسم سال‌گرد مهندس امانی بازداشت شده بودند که همگی بعد از چهار روز آزاد شده اند.
بازپرس پرونده قاضی هاشم زاده بعد از مطالعه پرونده اتهامات وارده که از سوی اداره اطلاعات به این افراد نسبت داده شده بود را بی اساس دانسته است. این مورد یکی از موارد بارز بازداشت خودسرانه است که وزارت اطلاعات بدون هماهنگی با قاضی و بدون در دست داشتن مدارکی اقدام به بازداشت افراد می‌کند.

بازداشت این افراد زمانی اتفاق افتاده که آنها پارچه نوشته های تسلیت به زبان، ترکی در دست داشتند و سرودهای ملی آذربایجانی را می‌خواندند.

مدینه قاسمی‌یکی از این فعالین که بازداشت شده قبلا هم در ۲۰ آذر ٨۷ بازداشت شده بود و شعبه یک دادگاه انقلاب ارومیه بعد از ۲۵ روز بازداشت موقت،ایشان را به دوسال حبس تعلیقی محکوم کرده بود.
ماموران امنیتی قبل از اینکه مراسم سال‌گرد مهندس امانی برگزار شود خانواده امانی را تهدید کرده بودند و آنها را از برگزاری مراسم منع کرده بودند.

غلام‌رضا امانی از مدافعان هویت آذربایجانیها در ایران محسوب می‌شود و زندانی سیاسی سابق است که روز ٣ آبان ۱٣٨۷ طی حادثه رانندگی در جاده اهر به تبریز جان باخته بود و عده ای از آذربایجانی ها احتمال می‌دهند حادثه ای که برای وی پیش آمده از طرف مامورین حکومت ایران برنامه ریزی شده باشد.

چند فعال دیگر هم در اردبیل دست‌گیر شده اند وضعیت آن‌ها به چه ترتیبی است؟

بله رحیم غلامی‌روزنامه نگار نشریات محلی استان اردبیل و بهروز علی‌زاده و ودود سعادتی از فعالین ملی آذربایجانی در اردبیل روز چهارشنبه ۶ آبان بازداشت و برای اجرای حکم یک سال زندانشان به زندان اردبیل منتقل شده اند.
این افراد ۲۲ فروردین ۸۷ توسط مامورین اداره اطلاعات اردبیل بازداشت شده بودند که پس از ۲۰ روز بازداشت به قید وثیقه آزاد شدند. به گفته خانواده های این فعالین آنها در دوران بازداشت و در مدت ۲۰ روزه از طریق دادن شوک الکتریکی به نقاط حساس بدن و بیخوابی مفرط برای گرفتن اقرار به کارهایی که انجام نداده اند تحت فشار شدید قرار گرفته اند.

شعبه یک دادگاه انقلاب اردبیل در بهمن ۸۷ طی حکمی‌این افراد را به پنج سال حبس تعزیری در زندانهای بجنورد، سمنان و همدان محکوم کرده بود اما دادگاه تجدید نظر با رد اتهام تشکیل گروه، اتهام جدید تبلیغ علیه نظام را به این افراد نسبت داد که بر همین اساس حکم یک سال حبس را به این افراد داد و این افراد را به یک سال زندان محکوم کرد.
این افراد از سال ۸۵ بارها به خاطر خواستن خواسته های زبانی و ملی آذربایجانی‌ها بازداشت شده اند و احکامی‌نظیر ۱۵ ماه و ۶ ماه زندان را تحمل کرده اند.

علاوه از این سه نفر، عسگر اکبرزاده فعال دیگر آذربایجانی که همراه این افراد دست‌گیر شده بود پرونده شان در دادگاه تجدید نظر است. حکم بدوی که برای ایشان صادر شده پنج سال حبس در زندان زاهدان است که هنوز دادگاه تجدید نظر جوابی در مورد تجدید نظرخواهی ایشان نداده است.

یکی از فعالان ترک به نام علی حسین نژاد ظاهرن وقتی که برای مرخصی از زندان خارج شده است توسط دست‌گاه امنیتی دوباره دست‌گیر شده است. ایشان مگر در حین گذراندن دوران محکومیتش نبوده پس چطور دوباره دست‌گیر شده اند؟

بله متاسفانه آقای حسین نژاد زمانی که برای مرخصی آمده بودند دست‌گیر شده اند. مامورین امنیتی ایشان را روز ۴ مهر ۸۸ بازداشت کرده اند و ایشان بعد از دو هفته بازجویی در ماکو به اداره اطلاعات ارومیه منتقل شده اند و تا حالا هیچگونه تماسی با خانواده شان نداشته اند.

آن چیزی که عنوان می‌شود و منابع محلی اعلام می‌کنند بعد از اینکه سی دی های اعتراضات اخیر به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در سطح شهر ماکو پخش شده آقای حسین نژاد را بازداشت کرده اند.

علی حسین نژاد اصل علاوه از حکم هشت ماهه ای که تحمل می‌کردند حکم دیگری هم داشتند که در رابطه با شرکت در اعتراضات یک خرداد ۸۵ و در اعتراض به کاریکاتور چاپ شده در روزنامه ایران صادر شده بود که قاضی برای ایشان حکم ۵۰۰ هزار تومان جزای نقدی بدل از ۱۰ ماه حبس صادر کرده بود اما متاسفانه قاضی در عملی غیر قانونی این حکم را عوض کرده اند و ایشان را دوباره به ده ماه زندان محکوم کردند که این حکم بعد از ۱۸ ماه تغییر می‌کند و حکم جدید به ایشان ابلاغ شده است.

 
کلیدواژه ها: , , , , ,

نظر شما چیست؟

image
image
image
image
image
image
image
image
image