لینک های مرتبط با این پایگاه:
English Links about Ardavan Roozbeh
Thirty years human rights in Iran
معرفی پژوهشگران بجنوردی / صفحه اردوان روزبه در مونوریل / سی سال حقوق بشر در ایران / مشاهیر بجنورد / وب لاگ اردوان نوشت / ویکی پدیا رادیو زمانه / آرشیو برنامه ها در رادیو زمانه / روزنامه نگاران اهل ایران / آرشیو برنامهها در رادیو کوچه / اردوان در ویکی پدیا
-=-
اردوان روزبه (زاده ۱۳۴۸ خورشیدی برابر با ۱۹۶۹ میلادی) روزنامهنگار، فوتو ژورنالیست، محقق در حوزه آسیبهای اجتماعی، وبلاگ نویس و تهیهکننده رادیو.
او متولد بجنورد در ایران است. وی دانش آموخته رشته روزنامهنگاری، چندرسانهای و دورههای تخصصی عکاسی است.
آموزش
وی علاوه بر آموختن روزنامهنگاری در دورههای آکادمیک دورههایی را نیز در زمینه مدیریت رسانه، مالتیمدیا، خبر، تارنماهای خبری آنلاین، عکاسی برای مطبوعات، مصاحبه، شهروند خبرنگار و تهیه کنندهگی رادیویی، در انگلیس، هلند، دانمارک و ایران گذرانده است. مهدی جامی، معصومه طرفه، بهروز تورانی، بهروز آفاق، مسعود بهنود و باقر معین از کسانی هستند که او به عنوان برخی اساتید مستقیم و غیر مستقیم خود یاد میکند.
عضویتها
عضو انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران
عضو خانه مطبوعات
عضو فدراسیون بین المللی خبرنگاران ( IFJ )
عضو انجمن عکاسان مالزی «PJP»
عضو انجمن روزنامه نگاران مالزی
بیوگرافی
وی در ابتدای نوجوانی آغازین این دورهها را در انجمن سینمای جوان ایران و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سنین پایین در قوچان و مشهد و تهران آن مراکز آموخت. اما در طول سالهای فعالیت، همزمان به اندوختن در این حوزهها افزود.
اردوان روزبه تجربه عکاسی را از سال 1364 برابر 1985 آغاز کرده است. این تجربه در طول دوران تحصیل و در جبهههای جنگ ایران و عراق شکل گرفته است. از سال 1367 شمسی برابر با 1988 در سرویس اجتماعی روزنامه قدس به طور رسمی گزارشگری اجتماعی را آغاز کرد. مجموعه گزارشهایی از مردم، بازگشت اسیران ایرانی از عراق، موضوعات شهری در این دوره و همچنین عکسهایی از موضوعات اجتماعی محصول فعالیت آن دوره است. وی در این دوره دو نمایشگاه عکس با نامهای «سایهسار تصویر» و «پشتشبکیه» با نگاه به مسایل اجتماعی آن زمان برگزار کرد. نمایشگاه پشت شبکیه در آن سال با اعتراض برخی مسوولان همراه بود. این نمایشگاه نگاهی بود به وضعیت زندگی گدایانی که در مرکزی موسوم به «گرمخانه شهرداری» نگه داری میشدند.
در سال 1370 برابر با 1991 به دلیل برگزاری همین نمایشگاه و برخی موارد دیگر حرفهای، مجبور به ترک این روزنامه شد و در همان سال به همراه محمدصادق جوادیحصار و ناصرآملی جزو تیمی بود که اولین شمارههای روزنامه توقیف شده «توس» را منتشر کردند. پس از آن در سال 1371برابر با 1992 او به روزنامه خراسان یکی از قدیمیترین روزنامههای ایران پیوست و توام با آن سردبیر هفتهنامه خاوران بود. در روزنامه خراسان وی در سرویس اجتماعی گزارشهای حوزه شهری را بر عهده داشت و پس از آن نیز دبیر سرویس جوانان این روزنامه شد.
در سال 1374 برابر 1995 وی رسمن به عنوان خبرنگار آزاد و عکاس اجتماعی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران اعلام شد. روزبه در همین سال از روزنامه خراسان نیز منفک شد و به صورت اختصاصی در حوزه اجتماعی و افغانستان با نشریات مختلف همکاری کرد.
از سال 1376 برابر با 1997صاحب امتیاز هفته نامه خاوران شد که در روزهای ابتدایی دولت اصلاحات با گروهی از نویسندگان جوان نظیر فرهاد جعفری، محمد رمضانی فرخانی، امیر شهلا، رضا خجسته، شهریار وقفی پور و برخی روزنامهنگاران دیگر شکل گرفت. اما این انتشار هم دیری نپایید و با شکایت هیات نظارت بر مطبوعات در سال 1378 برابر با 1998 در 90 صفحه انتشار آن توقیف و پرونده این نشریه به دادسرای کارکنان دولت ارجاع و بعد از آن نیز به شعبه دوازدهم دادگاه عمومی مشهد ارسال شد.
پس از آن، او در حوزه آسیب شناسی اجتماعی ماهنامهای را با جمعی دیگر نظیر آرش وظیفهدان، محمد شهری، محمد قادری و دیگر آسیب شناسان اجتماعی منشر نمود که در همان زمان مورد توجه بسیاری از کارشناسان این حوزه قرار گرفت. حتا در همان زمان با توجه به منحصر به فرد بودن این نشریه معاونت وقت تبلیغات و مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت سیدمحمد خاتمی به طور رسمی خرید آن را برای تمامی کتابخانه های کشور اعلام کرد. اما در سال دوم انتشار این نشریه نیز لغو پروانه شد که علیرغم پیگیری های ممتد، بدون هیچ گونه پاسخی تاکنون به این نشریه اجازه انتشار داده نشده است. این روزنامهنگار همچنین مدرس روزنامهنگاری مدیا و اصول روزنامهنگاری در چند دوره آموزشی نیز بوده است. او همچنین عضو هیت موسس انجمن صنفی مدیران مطبوعات خراسان و هیت مدیره آن و هم چنین دو دوره عضو هیت مدیره و بازرس خانه مطبوعات بوده است. در انجمن عکاسان خراسان نیز وی یک دوره منتخب اعضا بوده است. او همچنین عضو شورای سیاستگذاری اولین دور برگزاری نمایشگاه بینالمللی فنآوری اطلاعات ELECIT بوده است. از دیگر فعالیتهای وی می توان به خلبانی پاراگلایدر و مدیریت یک موسسه فرهنگی و تبلیغاتی نیز اشاره کرد. ما حصل فعالیتهای او تهیه گزارش، نوشتار و عکس از بیش از پانزده کشور نظیر افغانستان، ایران، عراق، اتحادیه اروپا، امارات متحده عربی، مالزی و آسیای میانه بوده است.
حوزه افغانستان
اردوان روزبه یکی از حوزههای فعالیتش افغانستان است. وی از روزهای جنگ چریکی مجاهدین افغان در این حوزه فعالیت کرده است و بعد از آن با پیروزی آنها در هشت ثور و پس از آن سفرهای زیادی را به این کشور داشته است. دوران سقوط دولتمرکزی مجاهدین به ریاست جمهوری برهانالدین ربانی در کابل او مدتی را در سال 1376 برابر با 1997 میلادی در مناطق شمال افغانستان نظیر بلخ و مزار شریف و کندوز بوده است و مدتی نیز در واپسین روزهای سقوط شهر بامیان برای فیلم برداری فیلمی مستند در مرکز افغانستان بسر برده است. این شهر پس از فتح توسط طالبان شاهد فروریختن دو مجسمه مشهور بودا بود.
وی بعد از آن نیز به افغانستان سفر کرد. در دوران سقوط طالبان نیز در این کشور گزارشهایی را تهیه کرد و در زمان حمله نیروهای ناتو و آمریکا به افغانستان مجموعه عکسهایی از زندگی مردم در اردوگاهها تهیه کرد که در نمایشگاهی تحت عنوان «ما هیچ، افغانستان هیچ» به نمایش در آمد.
پس از آن نیز مصاحبههای رادیویی و مکتوب با تنی چند از فرماندهان نظامی، دولتمردان و نمایندگان پارلمان این کشور داشته است. ماحصل این مجموعه سفرها علاوه بر انتشار در نشریات و سایتها کتابی خواهد شد که در برگیرنده خاطرات و حوادث دو دهه این کشور از نگاه این روزنامهنگار است. وی در همین زمینه پایان نامهای را با عنوان «تاثیر رسانه بر تغییر حکومتها» در دست تدوین دارد که به عنوان جامعه نمونه به افغانستان و تاثیر رسانهها در چهل سال گذشته آن میپردازد.
رادیو زمانه
اردوانروزبه در مرداد ۱۳۸۵ برابر با 2006 میلادی بنابر دعوت مدیر وقت رادیو زمانه، مهدی جامی به گروه همکاران این رادیو پیوست. رادیو زمانه با مرکزیت آمستردام رادیویی تکثرگرا است که با یکصدمین سالگرد مشروطیت پخش خود را آغاز نمود. وی نیز از ابتدای تاسیس این رادیو تا پایان سال 2009 در تیم برنامه سازان رادیو زمانه بوده است. در آرشیو رادیو زمانه میتوانید شما شنونده نزدیک به سیصد برنامه ساخته شده توسط وی در حوزههای فرهنگ، اجتماع، حقوق بشر و سیاست باشید.
رادیو کوچه
این روزنامه نگار در سپتامبر سال ۲۰۰۹ میلادی با ایده رسانه تکثرگرا و کم هزینه رادیو کوچه را راه اندازی کرد. این رادیو در حال حاضر روزانه دارای پخش است که در حوزههای فرهنگ، اجتماع، اندیشه و سیاست و خبر فعال است. با توجه به موضوعیت رسانه های مستقل و کم هزینه که مجبور به اجرای سیاست های سرمایه گذاران نباشند در اگوست سال دو هزار و نه رسانه ای با نام «رادیو کوچه» را به همراهی گروهی از روزنامه نگاران راه اندازی کرد که با طی مراحل آزمایشی در روز یکم دسامبر سال 2009 به طور رسمی کار خود را با پخش سه ساعت برنامه روزانه آغاز کرد. در شبانه روز با پخش موسیقی و تکرار برنامه ها برای آمریکا و اروپا این رادیو پخش بیست و چهار ساعته دارد.
بررسی های آماری و سایت های ارزیابی نشان می دهد این رسانه با گذشت زمان کوتاهی توانسته است جای خود را در بین سایر رسانه ها باز کند و از آن جهت که گروه هدف آن تمامی اقشار اجتماع در ایران، افغانستان، تاجیکستان و سایر کشورهایی است که با زبان فارسی به هر دلیلی ارتباط دارد، مخاطبان خود را یافته است. برنامه های اردوان روزبه در رادیو کوچه را از این جا بشنوید.
برخی سوابق
سردبیری هفتهنامه خاوران
سردبیری هفته نامه تعطیلات
سردبیری هفته نامه خبرنگار
سردبیری هفته نامه نخست
سردبیری ماهنامه آسیب شناسی مرور
سردبیری ماهنامه ایرانی مونوریل در مالزی
صاحب امتیاز نشریه خاوران
صاحب امتیاز نشریه مرور
عضو هیت مدیره انجمن صنفی مدیران مطبوعات خراسان
عضو هیت مدیره خانه مطبوعات خراسان در دو دوره
عضو انجمن صنفی تبلیغات خراسان در دو دوره
رئیس انجمن ورزشهای هوایی خراسان رضوی
تهیه کننده در رادیو زمانه
تهیه کننده ارشد مجموعه برنامه های حقوق بشر در رادیو زمانه
سردبیر و بنیان گذار رادیو کوچه
عضو هیت مدیره مرکز بین المللی حقوق بشر در ایران
عضو تیم پشتیبان دوچرخه سوار جهان گرد ایرانی محمد تاجران
نمایشگاه های عکس:
نمایشگاه سایه سار تصویر 1369 شمسی برابر با 1990 میلادی
نمایشگاه پشت شبکیه 1370 شمسی برابر با 1991 میلادی
نمایشگاه ماهیچ افغانستان هیچ 1380 شمسی برابر با 2001 میلادی
نمایشگاه غریبانه 1382 شمسی برابر با 2003 میلادی
نمایشگاه از نگاه دیگران 1383 شمسی برابر با 2004 میلادی
پیوند وبسایت های مرتبط:
Weblog: www.ardavan.wordpress.com
Official Web site: www.ardavanroozbeh.com
Web radio: www.radiokoocheh.com
پیوند لینکهای حرفه ای:
● راه اندازی نشریه پارسی زبان «مونوریل» در مالزی توسط اردوان روزبه
● کارشناس در شبکه جهانی صدای آشنا و اینجا
● کارشناس در برنامههای شب شنیدنی
● تهیه کننده ارشد مجموعه برنامه بررسی کارنامه سی ساله حقوق بشر در ایران
● مجوعه نوشتههای اردوان روزبه در رادیو زمانه و آرشیو آن
پیوند به برخی مطالب منتشر شده:
● گفتوگو با فرح کریمی نماینده سابق پارلمان هلند و مشاوز سازمان ملل در امور افغانستان
● گفتوگو با وزیر امور خارجه افغانستان دکتر رنگین دادفر اسپنتا
● گفتوگو با سخن گوی وزارت دفاع افغانستان ژنرال زائر عظیمی
● گفتوگو با رمضان بشر دوست نماینده پارلمان مخالف دولت در پارلمان افغانستان
● پرونده فعال مدنی نسرین افضلی و بررسی آن
● حوزه آسیب شناسی اجتماعی: من مطلقهام پس نیستم
● بررسی مجموعه عکسهای اردوان روزبه
● گفتوگو با دکتر نورعلی تابنده گنابادی قطب درویشهای نعمت الهی گنابادی
● گفتوگو با مهدی عربشاهی دبیر دفتر تحکیم وحدت پیرامون محرومیت دانشجویان ستارهدار
● اتهام یکی از مادران صلح؛ برگزاری تولد برای نوه
● گفتوگو با محسن موسوی دبیر کانون حمایت از دانشجویان بازداشتی
● گفتوگو با وحید قرهباغی، سخنگوی سازمان حمایت از زندانیان ترک
● گفتوگو با رهبر اهل سنت ایران مولوی عبدالحمید
● گفتوگو با کریستین سالازار فولکمن مدیر بخش ایران در یونیسف
● گزارشی از نمایشگاه هنرمند ایرانی بزرگ خضرایی در هلند
● گفتگو با حجتالاسلام دکتر کریم نیا: هیچگاه تغییر جنسیت حرام نیست
● سينا توانست از اعدام رهايی يابد
● از نگاه دیگران گزارشی از نمایشگاه عکس اردوان روزبه در ابعاد بزرگ
● حرفهایی از ابراهیم حامدی (ابی) با اردوان روزبه
● ابوالفضل موسویان، عضو هیات علمی دانشگاه مفید:حکم ارتداد در اسلام، سیاسی بوده است
● جهنمی به نام ایستگاه خیام در ساعت نه و چهل پنج دقیقه
● زنان ايرانی و مشکلات ازدواج با افغانها
● کمیته گزارشگران حقوق بشر: پرونده زینب بایزیدی
● خبر حادثه سقوط هواپيما در مشهد چگونه تهيه شد؟
● افزایش مهاجرت ایرانیان به مالزی و نگرانی مقامات جمهوری اسلامی
● مجموعه مطالب طنز روز هشتم در هفته نامه نخست
● مجموعه کودکان معلول در کارگاه
● در ایرانیان بریتانیا: خر گران شد
● بررسی تخریب حسینیه درویشهای نعمت الهی در بروجرد
● گزارشی از بم: اينجا زندگی دندان کرمخوردهای است
● جنگی نا برابر بین زندگی و کودکان در افغانستان
● قم به روایت من و به روایت حاج خانم
● مشهد: فقط سه ساعت مانده به سهمیه بندی بنزین
● آیت اله صانعی: سنگسار شاید حکم دوران معصوم باشد
● گفتوگو با احمد قابل پیرامون ارتداد
● مروری بر شگرد تبلیغاتی سازمان مجاهدین خلق در ایران
● گفتوگو با ابوالحسن بنیصدر
● Iran’s traders hit by petrol prices
سلام داداش
خوبی
دلم برات تنگ شده
اميد كه اين پشتوانه فرهنگى در عرصه رسانه اى هم چنان مؤثر گردد كه در زمينه هاى مورد علاقه خودتان موفق باشيد و خصوصا در زمينه حقوق بشرى و به ويژه مسايل جارى و سارى در ايران هم به كار هاى بزرگ و مفيدى امضا خودتان را منقش نماييد .
سلام
یاد آنروزهایی که در کانون پرورشی فکری مشهد دوز بازی می کردیم بخیر!